tisdag 26 februari 2008

Mars sockor m.m




Ja nu har jag börjat på Mars sockorna på Stickameras sockklubb. Jag har tittat på dom förut men aldrig vågat börja så nu var det dags att försöka sig på lite Dominostickning tänkte jag.



Och så här blev det. Jag tycker det är roligt att sticka detta mönster men det tar ju så LÅÅNG tid. Får väl hålla på med dessa sockor till Aprils mönster kommer ut. Hihi






I brevlådan idag låg det ett nybörjarkit ifrån spinspiration. Har alltid varit så sugen på att prova att spinna. Det ska bli kul. Kanske behöver ut och surfa och hitta hur man gör. Ingen som har bra sidor i sina favoriter?





söndag 24 februari 2008

Det bidde en mysse


Det bidde en mysse av garnet jag fick av min hemlis. Jag började igår för jag blev så sugen att sticka i detta underbara garn. Hittade ett mönster från Garn studio

Lite garn fick jag kvar så kanske det kan bli ett par pulsvärmare åxå. Tack snälla hemlis för det fina garnet.

fredag 22 februari 2008

Hemlis


Åh idag har det kommit. Ett paket från min hemlis. Åh, det var nästan som julafton faktiskt till och med bättre eftersom jag inte fick något garn av tomten alls hehe. I paketet låg den en härva manos ull i lila. Helt underbar färg och lakrits viol tabletter som jag bara älskar får gömma dom så jag får ha dom ifred. Vad sugen jag blev på att börja sticka med garnet med en gång. Tack snälla Hemliskompis för att du gjorde min fredag fulländad. Kramiz

torsdag 21 februari 2008

Syjunta

Nu är det bara 40 minuter till syjuntetanterna kommer. Hehe tanter , det skulle dom höra.
Idag är det min tur att vara värdinna. Den ena "tanten" Karin har med sig 200 g ullgarn jag köpte förra juntan. Hon har ett dagbarn vars mamma har får och hade börjat göra garn. Och garntokig som man är så handlade jag ju. Undrar just vad jag ska sticka med det garnet. Hehe.

Annars började jag jobba igår igen efter en vecka hemma med snorig näsa och feber. Känns rättså skönt att komma in i vardagen igen. Man blir lite slö när man går hemma tycker jag.

I helgen ska jag försöka ta mig in till stan och köpa lite färg så jag kan färga lite ullgarn som jag köpt på tradera. Ska bli spännande för det har jag aldrig gjort innan.

Nu är det nog dags att plocka fram lite grejer och leta efter termosen.

tisdag 19 februari 2008

Klart


Japp, då var sockorna och pulsvärmarna klara till mor. Hoppas inte att hon går hit och kollar. Februaris pulsvärmare i pulsklubben och River rapid socks från Sockbug. Jag har stickat dom i Ingelise strumpgarn tycker det är så mjukt att sticka i.

måndag 18 februari 2008

Våren är här

Nu är det VÅR. Termometern utanför köksfönstret står på nästan 14 grader, och på altanen är det jätteskönt. Men jag som är sjuk får ju vara inne. Jag känner mig bättre idag. Febern borta hostan och snuvan kvar och illamående vet ej varför jag mår illa egentligen, kanske för jag inte har ätit den sista veckan.

Började sticka lite smått igår igen på mammas födelsedagspresent. Bild kommer senare när det är klart.

Har suttit och surfat på stickbloggar i två dagar nu. Ni är helt underbara allihop det är så härligt att se allt ni gjort och man får tips och så blir man ju så väldigt sugen på sånt man aldrig gjort innan till exempel att spinna. Hittade många såna sidor och jag blev så sugen att prova så det får jag väl göra endera dan.

Har även sett på många sidor om hemlis 3 att man ska skriva mer om sig själv så det är väl bäst jag gör det.

Mer om mig

Jag heter Anette Jag har fem ungar en tjej och fyra killar. Två är utflugna tre kvar hemma.

Jag har en stor hund schäfer labb chow trevägskorsning. Världens snällaste.Gift med Henke sen tretton år tillbax.

Älskar skogen, naturen, tystheten på landet (Där jag bodde innan)

Älskar garn samlar på garn skulle nog vilja jobba med garn.Just nu är det mycket melerade garner gillar höstfärger och ja det mesta faktiskt. Gillar att sticka i merinoull o alpakka det känns så mjukt. Har köpt lite ull på tradera jag tänkte jag skulle prova att färga. Jag har aldrig gjort det själv innan.

Gillar både stickning och virkning.

Är lite av en samlare då det gäller broderier inte mycket blir klart. Men syr man många gånger på ett broderi så blir det väl klart någongång.

Jag har ett eget syrum. Jag tog över store grabbens rum när han flyttade och här inne är alla mina garner och datorn. Skönt att få ha ett eget rum. Gubben har sitt datarum.

Älskar att vara ute i trädgården och pyssla med mina blommor och ogräs hehe.Tar mycket hjälp till planering av min lillebror Erik som är utbildad trädgårdsmästare.Köpte växthus förra året och det blev fullt kan man säga. Ska försöka att planera lite bättre i år.

Båten kom in i mitt och gubbens liv förra sommaren har under vintern tagit båtkörkort så även jag vet vart man ska köra. Nu ska gubben ta kustskeppare så vi kan åka längre bort.Älskar att vara ute på sjön. Det är så fritt och vackert. Och så kan man ju sticka när gubben kör .

lördag 16 februari 2008

Jättesjuk

Fy för den lede vad sjuk man kan bli. Har inte ens orkat sticka, jag har bara legat i sängen eller i soffan och blundat. Igårkväll la jag mig vid sju och vaknade naturligtvis redan halv tre. Ja vad gör man då, jo man travar ner till soffan och hoppas hitta nåt på tv:n att fördriva tiden med men tji fick jag för jag fick bara igång kanal 1 eftersom jag inte lärt mig på den nya tv dosan hur man får igång parabolen. Så jag kan ju berätta att på ettan vid den tiden är det nyheter i flera timmar och samma nyheter åxå. Tur att man somnade till sist. Gubben kom ner vid halv åtta och undrade när sjutton jag stigit upp hehe halv tre sa jag. Han idiotförklarade mig nästan. Jag hade ju såna planer för denna helgen. Jag skulle följa med dottern till ikea och shoppa för hon har ju flyttat hemifrån idag. Och det hade väl varit roligt att få gå på ikea med dottern några timmar. Men morsan svek henne jag låg ju hemma och latade mig i soffan. Jag får väl komma och hälsa på när jag blivit frisk igen. Ja så var nästa unge utflugen. Nu är det bara 3 kvar. Hoppas jag känner mig bättre i morgon det är ju döden att inte orka göra något. Man får ju nästan spunk av att bara ligga och vara onyttig. Jag vill STICKA

torsdag 14 februari 2008

Sjuk

Ja, då var man sjuk då. Gick och la mig kvart i åtta igår kväll. Gubben sa att jag gnölat när jag vänt på mig inatt. Kanske hade ont någonstans eller kanske feber inte vet jag. Jag sov. Vaknade halv sju i morse. Fortfarande febrig och trött. Det går inte snabbt idag i alla fall. Sitter mest vid tv:n och stickar lite . Gick i alla fall till brevlådan där det fanns lite mormorsrutor från virkkompisarna. Det var ju lite uppmuntrande att få. Hoppas att jag mår lite bättre i morgon.

tisdag 12 februari 2008

Ny dator

Japp nu har gubben köpt mig en ny dator.En laptop så nu sitter jag i mitt syrum och leker. Alla sitter ju vid den andra och jag ville ha en som bara är min som ingen annan rör. Ungarna sparar ju grejer överallt. Idag har jag postat alla hjärtans mormorsrutorna till tjejerna i virkklubben. Och jag har postat en liten alla hjärtans dags present till min hemlige vän. Jag hoppas att hon blir lite uppmuntrad av den. Hehe, mer ska jag inte avslöja. Jag håller på att fundera ut vad jag ska skicka till henne i Mars. Ja, det tål att kluras på lite till. Jag vet ju vad hon gillar som tur är. Idag känner jag mig lite krasslig. Hopplös hosta nästan lite feberont i benen. Det är många som är sjuka på jobbet så det är inte konstigt att man går och mår lite risigt. NU ska jag nog krypa ner i soffan under en filt och sticka på mina pulsvärmare.

söndag 10 februari 2008

fint


Så här fin var himlen hemma hos mor och far igårkväll.

Var där och åt raggmunkar och drack lite vin.

Vår

Jag undrar verkligen om vintern kommer här nere i söder. Igår sken solen och det var ett underbart väder, och idag är det ett riktigt liv på fåglarna ute. Dom kvittrar och kvittrar. En och annan snöflinga har vi haft men inget som legat flera dagar. Verkligen konstigt det här med vädret nu för tiden. När jag var liten var det ju alltid snö när det skulle. Men aldrig nu. Idag kanske man skulle lägga stickningen åt sidan och ta en tur i trädgården och räfsa till det lite. Har ju ett och annat stort trä på gården som fäller löv. Igår började jag på ett par nya sockor River rapid socks, mönstret blir verkligen coolt. Håller även på med ett par pulsvärmare i samma färger från februaris mönster i pulsklubben. Vi var hemma hos mor och far igår så jag stickade och tittade på tv med mamma medans gubben och pappa släktforskade. Bra att vi har varsin hobby. Jag får nog gå ner i källaren idag och se om det är liv i mina pelargoner det är ju kanske dags att ta upp dom och ställa dom i fönsterna så dom får växa på sig lite innan dom ska ut igen.

onsdag 6 februari 2008

Februaris pulsvärmare


Är nu klara. Jag har använt vit och rosa alpaca med vita och rosa pärlor. Har börjat på ett par till, tänkte lilla mor kanske skulle behöva sådana när hon fyller år i Mars och kanske ett par matchande strumpor till. Fick ett inlägg igår från Annelie Hon ville skicka mig sina 4 st bambustickor eftersom min ena sticka gick sönder när jag stickade februarisockorna. Jag blev verkligen glad. Vad snälla vi stickvänner kan vara. Tack så mycket Annelie. Nu ska jag fortsätta sticka. Ha en skön kväll allihopa.

tisdag 5 februari 2008

Pulsvärmare

Nu har jag äntligen börjat sticka på pulsvärmarna från pulsklubben. Himla söta blir dom. Jag stickar dom i rosa och vit alpacka med rosa och vita pärlor. Jag var inne i stan och köpte mig en pärlnål och det funkade jättebra. Har aldrig stickat med pärlor innan så det var kul.
Idag var ingen rolig dag att köra till jobbet. Det var sådan dimma ute så jag såg knappt en meter framför bilen, så det gick inte så fort.

söndag 3 februari 2008

Pulsvärmare

Pulsvärmarna får vänta en stund för mitt bläck i skrivaren är slut.
Gubben lille har skickat efter. Jag började med pärlorna och uppläggningen men insåg att jag kan ju inte sitta vid datorn och sticka. Ingen skön plats. Så det blir virka monsterruta istället ett par dagar till. Min mail funkar inte så bra just nu så jag vet inte om jag missar några. Det är väldigt mycket mindre mail än va det brukar vara. Jag har i alla fall fått iväg ett mail till den jag är hemlis för på en annan adress. Så jag hoppas ingen har försökt skicka till mig för då har jag nog inte fått det. Så trist är mitt liv just nu . Telia hade ju problem för ett tag sedan åxå.
Nu ska jag dricka morgonkaffe.