söndag 29 juni 2008

Vind och vatten

Vaknade vid sex i morse av att regnet smattrade på rutan. SÅ gick det med den båtturen med vännerna K och Å. Steg upp, satte på lite kaffe gick och satte mig på altanen och deppade lite. Lyssnade lite på dom små fåglarna som kvittrade även om det regnade på dom. Klockan tio var det i alla fall bättre väder så vi åkte ut i alla fall. Det är så härligt med sjöluft. Nja lite diesel luktade det nog faktiskt åxå om jag tänker efter =0)
Stickningen fick följa med naturligtvis. Vännen Å undrade om det var ett beroende och sticka och det kan man ju säga att det är. Stickningen får ju följa med till dom flesta ställena man åker till. Även till affären när gubben kör. Man hinner ju ett par varv i alla fall.
Det blev ju en lyckad dag till slut. Nästa vecka blir det sommar då blir det nog båt många dagar.


fredag 27 juni 2008

Gubbar


Såna här godingar plockade jag i landet idag . Tre gurkor plockade jag in från växthuset . Tomaterna har inte långt kvar dom heller tänk vad livet kan vara underbart

Sista dagen

Idag är det sista dagen innan semestern. Ikväll är det firmafest på jobbet, som jag inte ska gå på för jag är ju fortfarande sjuker. Det har inte hänt så mycket denna veckan då jag varit väldigt seg. Har knappt ens orkat att sticka. Gubben tycker nog livet är underbart =0) för hans fru kan inte prata. Rösten har försvunnit och det är tredje dagen idag. Gud vad jobbigt det är att hålla tyst egentligen hihi. Det kommer något väsande från mig när jag öppnar munnen. Och för att inte tala om när telefonen ringer , då tror dom att dom kommit fel. Nä nu vill jag bli frisk för jag ska ju faktiskt ha fem härliga veckors semester.
Jag har i alla fall börjat på Julis sockor i stickameras sockklubb. Först började jag sticka i mitt handspunna garn men repade upp det igen för det var för tunnt så sockarna blidde lite små. Jag får använda det garnet till en sjal eller nåt istället. Nu stickar jag i Reggia istället.
Nu tror jag det är dags att hoppa in i duschen så man känner sig lite fräschare efter nattens hostningar. Idag är mitt mål att sy i knappar och lägga upp ett par byxor jag sytt till mig. Det arbetet har legat på is i flera månader och det är ju så lite kvar. Dom ligger där i hyllan och glor på mig varenda gång jag kliver in i mitt syrum. Och det känns inte bra.

tisdag 24 juni 2008

Juno klar


Nu är Juno regina blockad och klar. Den är stickad i Kauni lace camel färgat. Lille sonen fick stå modell. Du tar väl inte kort på ansiktet sa han, klart jag inte gjorde =0) höll fingrarna i kors. Tur att han inte vet adressen hit.

Tog ett kort på pewter sjalen med. Den stickar jag åxå i kauni lace. Jag tycker det är ett underbart garn att sticka i. Nu blev det oliv grönt till denna sjalen.
Skar mig i fingret igår så det är inte så lätt att sticka när plåstret fastnar hela tiden.
Jag ska aldrig mer skära lök man har ju en matberedare för att hacka men jag orkar aldrig ta fram den bara. Så ibland ryker ett och annat finger.
Är hemma idag med från jobbet. Nu har hostträningsvärken kommit i hela överkroppen.
Vaknade halv två inatt och var nere och sprang. När den värsta hostan lagt sig gick jag upp i sängen igen. Hopplöst att hosta. Orkar ingenting. Bäst att sätta sig i soffan igen och sticka så man gör någon nytta.







måndag 23 juni 2008

Sista veckan




Då startar man sista veckan innan semestern med att vara sjuk då. Hostan har hållt mig vaken inatt. Var uppe en stund halv tre, då tänkte jag stannat kvar uppe men jag tog mitt förnuft till fånga och gick och la mig igen.


Lite har jag orkat göra i alla fall idag. Spunnit klart spinspirations juni månads fibrer. Ska bli strumpor i Juli i sticka meras sockklubb. Och så har jag blockat Junon , ligger på tork nere i tvättstugan. Orkade mig ut en stund till växthuset åxå, skördade första gurkan och satte på vattenspridaren så växthuset fick lite vatten.

Det blev ingen Laminaria igår. Fick bli ett lättare mönster för jag orkade inte tänka , fattade inte ens hur jag skulle börja på den. Var som bumull i huvudet mellan alla nysningar. Jag hittade ett gammalt mönster i min stickpärm från knitting daily försökte leta efter det på nätet men hittade det inte den hette i alla fall Pewter Lace Shawl. En bred avlång historia med mönster. Så jag får väl ta kort på den när jag hunnit en bit. Ja det blev en väldans liten bild på sjalen vill jag lova hehe

söndag 22 juni 2008

Sjuk

Midsommaren blev som förra året, Regnig och sval. Men vi hann klä midsommarstången i ett blått hål bland molnen då det inte regnade i alla fall.

Jag som gått och gnällt om att det är så segt att jobba innan semestern har nu blivit megaförkyld. Hostar och nyser hela tiden. Tack min jobbarkompis för att jag fick ta del i din förkyldning =0( Igår satt jag i soffan och stickade och tittade på film och nös hela dagen. Stickade klart Juno men ska bara sy ihop den med. Får se om jag orkar det idag. Det blev även stickat på candleflame sjalen igår då jag inte har nåt annat på g. Men jag är väldigt sugen på att börja på något nytt. Kanske en cirkelkofta som fanns i senaste numret av allt om handarbete eller en laminaria som jag tycker alla verkar sticka på. Den är helt underbar. Och snart är det väl dags för Julis middar och sockor från Stickamera.

Dags att sätta sig lite i soffan och få lite inspiration på vad jag ska hitta på.

torsdag 19 juni 2008

Hemlis 4


Åh idag kom det. Mitt första hemlis 4 paket. Det är alltid lika spännande att öppna. I paketet låg två nystan fabel ska bli ett par sockor i stickameras sockklubb. En alldeles egen penna där det står Anette på =0) Ett sticketui med trästickor, Yes nu kan jag ha flera projekt på gång. Och så smaksatt kaffe med Irisch cream. Jag ska sätta på kaffe med en gång nu och smaka. Jag älskar smaksatt kaffe. Tack snälla hemlis du visste precis hur du skulle göra min dag perfekt. Trevlig midsommar på dig.

onsdag 18 juni 2008

sköna färger



Jag spinner och spinner och det är så roligt.

Idag har jag inte ens hunnit sticka för jag har spunnit hela dagen .

Städning och hem får vänta har inte tid just nu =0)

Detta garn kommer att bli till nästa strumporna i sticka meras sockklubb. Längtar tills nästa mönster kommer så jag får sätta stickorna i garnet. Yes

tisdag 17 juni 2008

Trött


Varför blir man så trött innan semestern. Just nu är jag less på att arbeta och vill bara vara ledig. Två sega veckor kvar. Tur detta är en kortvecka. Bara tre kvällars jobb.

Idag kom posten med garn och fibrer från spinspiration. Temat är känslan glad, och jag blev verkligen lite glad i den dystra väntan på semestern. Så nu ska här spinnas lite innan det är dags för arbetet. Lite roligt måste man ju ha.

måndag 16 juni 2008

Sommarlov

Är det inte för mig än, bara för barnen. Vaknade av att det ösregnade och åskade idag. Vilken härlig första dag på sommarlovet. Det är väl bara jag som tycker det är bra att gräsmattan får lite vatten och att jag slipper vattna. Hihi
Igår bestämde jag mig. Det blir ingen andra drops socka. För det första tyckte jag inte att den var rolig att sticka och för det andra kommer dom nog bara att ligga i garderoben för jag tyckte inte att dom var så sköna , så jag tänkte att garnet får rivas upp och bli till ett par andra sockor.
Nu går stickorna för fullt på Junosjalen det är en bra tv stickning när det är samma hela tiden.
Tre kvällar jobb denna veckan kan det bli bättre. Jag är ledig torsdagskvällen eftersom det är dag innan helgdag. Sen är det bara en vecka kvar sen har jag SEMESTER i fem veckor. Åh vad det ska stickas då. Kanske att man hinner få någon sjal klar. Och få börja på någon nytt projekt.

fredag 13 juni 2008

Skolavslutning

Ja idag slutar den minsta sexan. Vad gammal man är egentligen. Den ena börjar sjuan , den andra börjar trean på gymnasiet, dom andra tre har slutat skolan. Avslutningen startade i kyrkan klockan kvart över nio. Sen bar det iväg till skolgården då rektorn skulle hurra ut sexorna. Himlen var precis svart. Väl hemma började det regna och åska. Regnet öste ner. Kan det berott på att det var fredag den trettonde? Hihi
Senare på eftermiddagen åkte jag och Nathalie (dottern) tilll Öland och köpte födelsedagspresent till hennes kille som fyller år på söndag. Vad det blev tänker jag inte skriva här ifall han tittar.På eftermiddagen tog jag mig i kragen och putsade fönster och bytte gardiner i mitt syrum. Det blev så fint. Kvällen gick åt till att sticka på Juno regina sjalen i stickameras kal. Är på andra halvan och har snart stickat klart mönstret och bara det raka kvar. Måste sätta lite fart nu så den blir klar.

måndag 9 juni 2008

Junis pulsvärmare



Nu är Junis båda pulsvärmare klara från Stickameras pulsklubb.
Junis Daisy Stitch Hand Warmers stickade jag i blåa restgarner. Jag måste ju bli av med restgarnerna åxå. och sen Dödergöks Muddar med spets i silkealpaca stickade jag i garnet jag fick av henne i första paketet i hemlis 3 . Både var roliga att sticka , fast jag tyckte nog att Daisys var lite tröga eller hade jag helt klart för
stora stickor. Men det blev ju bra till slut i alla fall. Och dom passade. Idag har jag varit hos doktorn med min höft. Hade något som hette
Trokanterit- Nåt med mysklerna runt höftleden. I morgon ska jag ringa till företagshälsovården och boka tid för vidare behandling med sjukgymnastik. Fick lite värktabletter åxå. Gubben säger att jag ligger och gnäller om nätterna när jag sover. Nä nu ska jag ta lite stick i soffan.



lördag 7 juni 2008

Båten


Gubben byter styrning på båten och jag stickar det är väl rättvist :-D

torsdag 5 juni 2008

Junis ena mönster klart



Nu är Junis Clover klara. Stickade i vitt strumpgarn ifrån Ingelise. Tur jag hann klart idag för lille sonen snor med sig kameran på skolresan till Gotland ikväll. Underbart väder här idag. Sitter på altanen och stickar på Dödergöks Junimuddar. Och dom är snart klara, dom gick väldigt fort att sticka. Men kort får bli efter söndag då kameran är tillbaka. NU ska jag ut på altanen igen.


Native American Name




Your Native American Name Is...



Sokw Keezheekoni




Your name means: Sour Burning Fire


tisdag 3 juni 2008

Redan Juni

Och så var vi inne i juni redan. Tiden bara springer iväg. Denna veckan jobbar jag bara tre kvällar. På torsdag har jag tagit ledigt, ska då vinka av lille sonen som ska på skolresa till Gotland. Nästa vecka är det fyradagars vecka då fredagen går till avslutning. Veckan efter är det kväll tre dagar igen som gäller. Då är det ju midsommar. Jobbar sedan en hel vecka och sen är det fem veckors semester. Då kan man sticka hur mycket man vill. Åh så skönt. Stickar fortfarande på junisockorna. Har varit mycket i trädgården så det har inte hunnit bli så mycket stickat. Gräset måste ju ses över ibland åxå. Dags att laga middag till familjen, så de har något att stoppa i magen när jag jobbar.